Новини

Пологові будинки, в яких мала народжувати – обстріляли: історія киянки, яка народила дівчинку у Чернівцях

У Чернівцях у ніч проти 31 березня киянка Марина народила дівчинку у перинатальному центрі. Це вже третій пологовий будинок, куди звернулася жінка, адже у перші два влучили російські бомби.

Про це повідомила Чернівецька військова адміністрація, пише molbuk.ua

“Заклад у Києві, де я мала народжувати, обстріляли. Тож ми з чоловіком вирішили поїхати до друзів, за 20 кілометрів від Ірпеню. Думали, зможемо скористатися послугами тамтешнього пологового, але він також потрапив під ворожий вогонь. Тому поїхали на захід України. Чоловік працює у віконному бізнесі, у Чернівцях є його завод, тож має друзів, колег, вони нам допомагали”, – розповіла Марина.

Історій, як у Марини, від початку війни, у перинатальному центі вже чули чимало, пояснює заступниця генерального директора закладу із загальних питань та комунікацій Любов Годнюк.

“Вдячні нашим доброчинцям, які у цей період підтримують вагітних жінок, переселенок і не лише. Наприклад, привозять дитячі візочки, суміші, підгузки, печиво, яке можемо роздати нашим пацієнткам в укритті під час повітряної тривоги”, – розповіла Любов Годнюк.

Вона також зауважила, що із переселенками у центрі працюють психологи-волонтери – допомагають їм подолати тривожність.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.