Новини

У Чернівцях обрали локацію, де облаштують містечко для переселенців

У Чернівцях працюють над програмою побудови тимчасового житла для переселенців. Експертна група попередньо обрала локацію, де зможуть розмістити таке містечко.

Про це на своїй фб-сторінці повідомив Чернівецький міський голова Роман Клічук, пише molbuk.ua

За словами мера, попередньо для першого центру громадського поселення, що зможе прийняти 1500 мешканців, розглядають локацію на вулиці Карбулицького.

“Через війну і обмеження капітальних видатків місто не може будувати нові дороги та громадські простори. Але вже зараз ми готуємо проєкти відбудови Чернівців, а також долучаємося до вирішення глобальних викликів, з якими зіштовхнулась Україна.
Одним з них є питання тимчасового житла для тисяч людей, що залишились без дому. Дякую Департамент урбаністики та архітектури ЧМР і Василь Зазуляк за активну роботу над створенням тимчасового житла в Чернівцях: підбір земельних ділянок, перемовини з виробниками, міжнародними партнерами та профільними фахівцями”, – написав Клічук.

Серед тих, хто долучився до роботи над програмою, також команда одного з найвідоміших архітекторів України Слава Балбек і їхній проєкт тимчасового житла RE:UKRAINE, додав Клічук.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.