Новини

«Від міста – медики, від області – приміщення»: у міськраді Чернівців розповіли, де шукатимуть ліжка для ковід-хворих

Від міста – медичний персонал, від області – приміщення для лікування хворих на коронавірус.

Таке рішення про співпрацю ухвалила Чернівецька міськрада спільно з облдержадміністрацією, повідомила у коментарі molbuk.ua начальниця управління забезпечення медичного обслуговування у сфері охорони здоров’я міської ради Наталія Калмикова.

“У середу, 10 березня, міськрада спільно з ОДА ухвалила рішення про співпрацю. Зокрема, ми надаємо медичні кадри, а область – приміщення”, – зазначила Наталія Калмикова.

За словами посадовиці, усі медичні приміщення, які місто було спроможне задіяти для лікування ковід-хворих, уже заповнені. Далі – хіба що розташовувати хворих у лікарських кабінетах та коридорах. Тому вирішили використати медичні заклади обласного підпорядкування, яких у Чернівцях чимало.

“Усі міські заклади терапевтичного профілю, крім дитячої лікарні і пологового будинку, задіяні максимально для лікування ковід-хворих. У лікарні №4 – уже максимум. Ми ж не можемо класти людей у коридорах, грубо кажучи. Лікарня №3 – там ми мусимо зберегти інсультне відділення. Усі інші відділення заповнені. Лікарня №1 – максимально вже все заповнили. Там 100 точок доступу – і всі працюють. Ми можемо там відкривати ще ліжка, але це буде перенасичення, тоді буде дуже важко працювати. Ми ж не можемо в кожному кабінеті покласти ліжка. Хоча, якщо потрібно, це зробимо”, – сказала Наталія Калмикова.

“Та, відповідно, ми розуміємо, що на території міста є дуже багато закладів обласного підпорядкування. Це і кардіодиспансер, і онкодиспансер, перинатальний центр, ендокринологічний диспансер, неврологічне відділення психлікарні, перенесене в обласну клінічну лікарню. Це госпіталь ветеранів війни. Тож вирішили, що місто надаємо медичні кадри, а область – приміщення. Гадаю, медперсоналу потрібно буде поки що не так багато – до 50-ти людей”, – додала чиновниця.

Нагадаємо, хворих із Чернівців поки що не будуть продовжувати возити у Хотинську районну лікарню.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.