Новини

Скандал із гуманітарною допомогою у Чернівцях: фури з Чернігова мали чекати кілька днів на отримання документів

Волонтер з Києва Олексій Оскер поскаржився на проблеми із отриманням документів у Чернівцях для отримання гуманітарної допомоги волонтерам, які вирвалися з-під обстрілів у Чернігові.

Відео з обуренням навколо ситуації Олексій Оскер поширив на своїй ФБ-сторінці 26 березня.

“В обласній раді дали телефон хлопцям з Чернігова, які самі приїхали з-під обстрілу, самі організували автомобілі, збір гуманітарної допомогу на Чернігів з-за кордону, з Румунії. Приїхали з Чернігова у Чернівецьку обласну раду для того, щоб отримати дозвіл на перетин кордону, де можна забрати гуманітарну допомогу. Чернівецька облрада послала їх у Чернівецький центр гуманітарної допомоги, де сказали, що до 1 числа заявок не приймаємо. Нехай там машина постоїть до першого числа, а потім приходьте. Ми у вас приймемо заявку, а днів так через три-чотири ми подумаємо, що робити, бо закони міняються мало не щодня… Так ось, я хочу передати вітання Чернівецькій облраді і попередити про те, що я все одно, рано чи пізно, буквально на днях туди (на Буковину) доберуся”, – емоційно розповів Олексій Оскер.

Через кілька годин Олексій Оскер записав нове відео, де розповів, що після оприлюднення таких фактів, з ним зв’язалися представники Чернівецької облради і пообіцяли вирішити питання.

Волонтер подякував за оперативність, але зауважив, що подібні питання не мають розглядатися з такими бюрократичними перепонами, тим більше у днів війни.

“З’ясували усі нюанси, я дав контакти хлопців з Чернігова, які там перебувають. Питання вже вирішено, у тому числі завдяки поширенню. Якщо там (у Чернівецькій області) адекватні чиновники, то, Слава Богу, бо Чернівці мене мало не розчарували. Питання вже вирішено, але воно не мало вирішуватися таким боєм”, – сказав Олексій Оскер.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.