Новини

«Велика реставрація»: які історичні об’єкти відновлять цього року на Буковині

У Чернівецькій області цього року розпочнуть реставрацію Хотинської фортеці та Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

Як повідомляє прес-служба Чернівецької ОДА, роботи виконуватимуть у рамках ініційованої президентом України програми “Велика реставрація”.

Про це говорили під час Всеукраїнський Форум Україна 30 “Культура, медіа, туризм”.

“Велика реставрація – це прорив у галузі культури. Нашій області, зокрема, вона дає змогу оновити “туристичні магніти”. Йдеться про спадщину ЮНЕСКО – університет, а, крім того, і славнозвісну Хотинську фортецю. Ми вже розробляємо пакет документів для експертної комісії, щоб отримати відповідне фінансування. Сподіваємося, що вже цього знакового року, коли Буковина відзначатиме річницю Хотинської битви, нам вдасться реставрувати ці два об’єкти”, – сказала заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації Ірина Ісопенко, яка представила Буковину на Форумі.

Програма “Велика реставрація” стартує вже цьогоріч. Її мета – збереження об’єктів української культурної спадщини, модернізація туристичної інфраструктури країни та знайомство українців з рідною землею. Вона передбачає реставрацію фортець, музеїв, театрів та інших пам’яток у нашій державі впродовж найближчих трьох років. На її реалізацію було виділено рекордну суму в історії України – 2 мільярди гривень.

Загалом ж у рамках “Великої реставрації” планують оновити 150 “туристичних магнітів” України.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.