Новини

У ЧНУ відновили екскурсії: як проходять – фото

В Чернівцях відновили тематичні екскурсії в одній з історичних пам’яток міста. Відтак щогодинно із 10 ранку до 17 вечора, без вихідних у Чернівецькому Національному університеті ім. Ю.Федьковича проводитимуть тематичні екскурсії для всіх бажаючих.

Про це повідомляє кореспондентка molbuk.ua

За словами ректора ЧНУ Романа Петришина, основними причинами відновлення екскурсій є настання весни та відновлення дистанційного навчання.

“У нашому краї відносно все спокійно і всі його мешканці повинні жити “повнокровним” життям. У зв’язку з цим ми сьогодні розпочали екскурсії у резиденції. Екскурсії у нас платні, бо екскурсоводи повинні отримувати заробітні плати, тому вартість становить 60 гривень з однієї особи. Якщо буде достатня кількість бажаючих, то у подальшому для дітей ми можемо організувати безкоштовні екскурсії. Щогодини ми набираємо групу людей, яка не перевищує 25 осіб, черговий перевіряє паспорти та у супроводі 2-х охоронців екскурсоводи проводять годинну екскурсію”, – розповідає ректор.

“Особливо у весняний період територія університету прикрашається цвітом магнолії. Очікують що саме на цей недовгий проміжок часу бажаючих відвідати екскурсію буде набагато більше. Поки розцвітуть магнолії ми побачимо недоліки у нашому плануванні та усунемо їх. Тоді мешканці матимуть змогу сфотографуватися, послухати цікаву інформацію про ЧНУ і просто відпочити”, – додав Петришин.

Микола Косташ, який є одним із екскурсоводів розповідає, що бажаючих є відвідати екскурсію є достатньо і це дуже тішить.

“На місяць ми призупинили екскурсії, у зв’язку із цими подіями та через велику кількість бажаючих, яких було важко контролювати. Зараз ми формуємо групу із 25 осіб, що є безпечним у цей час і проводимо екскурсію. Ми показуємо всі зали, окрім парку позаду університету в цілях безпеки”, – ділиться екскурсовод.

Гості нашого міста у захваті від Резиденції митрополитів. За їхніми слова, краса університету вражає.

Авторка: Даяна Грубер.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.