Новини

«Не грубити і не забороняти»: у Чернівецькій ОДА закликали пускати родичів до ковід-хворих у реанімації

У Чернівецькій ОДА закликали керівників лікарень пускати родичів ковід-хворих до реанімацій.

Про це сьогодні, 10 березня, на брифінгу сказала заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак, пише molbuk.ua

“Хочу зазначити, що є чітко діючий наказ міністерства охорони здоров’я, яким дозволено пускати родичів до ковід-хворих. Хочу звернутися до керівників медичних закладів – цей наказ ніхто не відміняв. І я попрошу не грубити, не забороняти, а впускати родичів, якщо ті мають таке бажання, у відділення інтенсивної терапії. Сьогодні ми прописали штатним рішенням, як це має бути, відповідно до дотримання всіх норм інфекційного контролю. Але не може бути так, що я займаюся по дві-три години тим, щоби впустити доньку до мами, яка знаходиться у відділені інтенсивної терапії. І ніби ти маєш всі дозволи, всі накази, але поки ти не подзвониш і сама про це не скажеш – людина має пережити сім кіл пекла, для того щоби виконати наказ”, – сказала Гусак.

Посадовиця вважає, що родичі допоможуть полегшити роботу медичного персоналу у догляді за пацієнтами.

“Медичні працівники не мають що приховувати, навпаки це полегшення їхньої роботи, зважаючи особливо на той чинник, що останній тиждень добова кількість померлих є суттєвою, як для Буковини. Мені здається, що родичі як ніхто могли б допомогти медичним працівникам в догляді за пацієнтами, які знаходяться в реанімації”, – зазначила Наталія Гусак.

У Чернівецькій ОДА запевняють – за порушення наказу реагуватимуть жорстко.

“Ще раз звернула увагу всіх керівників госпітальних баз, що за порушення наказу, ми як виконавча гілка влади, яка реалізує політику у сфері охорони здоров’я на території області, будемо реагувати так само досить жорстко та неприємно для них”.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.