Новини

Ворог активних наступальних дій не проводив, із загону десантників РФ під Києвом вижив лише один — зведення Генштабу

У штабі заявили, що протиповітряною обороною Повітряних сил ЗСУ збито три російські бойові вертольоти.

Про це повідомляє Генштаб України.

За його даними, протягом доби ворог активних наступальних дій не проводив, зосереджував зусилля на поповненні поточних втрат, відновленні частково знищеної техніки, перекиданні іноземних військових найманців у прикордонні з Україною райони, вирішенні хронічних проблем окупаційних військ, що діють на території України, з логістикою.

У Генштабі заявили, що окупанти терористичними методами насаджують жорсткий адміністративно-поліцейський режим, створюють умови для гуманітарної кризи на тимчасово зайнятих територіях.

Так, минулої доби до Херсонської області з міста Апостолове Дніпропетровської області вирушили 14 вантажівок з продуктами харчування та медикаментами першої необхідності. Російські окупанти не пропустили гуманітарний конвой. Таким чином вони намагаються примусити до колабораціонізму місцеве населення.

Генштабу також стало відомо, що зі зведеного загону 331-го гвардійського парашутно-десантного ударного костромського полку, який брав участь у бойових діях на Київському напрямку, залишився живим один військовий, і той перебуває в шпиталі.

“На фоні подібних обставин командуванням російського чорноморського флоту терміново проводяться заходи щодо заміни 130 відказників-контрактників 810-ї бригади морської піхоти на десантників 7-ї десантно-штурмової дивізії. Питання щодо їх подальшої служби вирішує ФСБ”, — сказано у повідомленні.

Крім того, на тимчасово окупованій території Донецької області російськими кураторами оголошено чергову хвилю мобілізації для поповнення 1-го армійського корпусу. Граничний вік відмобілізованих піднято до 65 років. Подібне чекає і на тимчасово окупованій території Луганської області.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.