Новини

Новий локдаун в Україні: Степанов пояснив, за яких умов його можуть запровадити

Якщо протягом березня-квітня в червону зону перейде 13 областей і більш, МОЗ підніме питання про введення локдауна.

Про це в інтерв’ю “Країні” заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

За його словами, найближчими тижнями будуть найважчим періодом в плані поширення коронавірусу. Глава МОЗ зазначив, що в певних регіонах спостерігається стійке зростання захворюваності і госпіталізацій. Саме там і вводиться “червона” зона.

“Зараз ми робимо все, щоб не допустити колапсу медичної системи. Ми дивимося на показники: рівень госпіталізації вище 60%, рівень заповнюваності ліжок з доступом до кисню вище 65%, динаміка госпіталізацій вище 50% за сім днів – критерій перевищено”, – заявив він.

Міністр пояснив, що якщо хоча б два критерії протягом трьох днів поспіль перевищені – область автоматично потрапляє в “червону” зону протягом двох діб залишається в ній до тих пір, поки ситуація не стабілізується.

“Якщо ми говоримо про всю країну – якщо понад 13 областей перейдуть в” червону “зону і всі критерії будуть рости по всій країні – доведеться вводити новий жорсткий локдаун. За нашими прогнозами, нас чекає досить важкий період по захворюваності в березні і квітні. Але ми все ж сподіваємося, що при дотриманні захисних заходів по всій країні, такого не станеться “, – висловився міністр.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.