Новини

Арахісове масло може викликати неприємне захворювання шкіри

Акне-це поширене захворювання шкіри, яке виникає, коли масло затримує мертві клітини шкіри і сміття в волосяних фолікулах. Запалення, бактерії, гормони та інші фактори можуть посилити проблему.

Взаємозв’язок арахісовий масла з прищами безпосередньо не досліджувалася, пише Главред.

Але доданий цукор в деяких арахісових маслах і їх сполуки, такі як омега-6 жирні кислоти, можуть викликати загострення акне у деяких людей.

Транс-жири

Людина може припустити, що арахісове масло шкідливо, тому що воно містить трансжири. Дійсно, багато жирних або оброблені фаст-фуди містять трансжири, які мають тісний зв’язок з вугрової висипкою, викликаної дієтою.

Проте дослідження 2016 року показало, що рівні трансжирів в арахісовому маслі практично не виявляються, повідомляє Medical News Today.

Насичені жири

Дослідження 2014 року відзначило зв’язок між насиченими жирами і загостренням вугрової висипки у 248 учасників у віці 18-25 років.

Одна порція арахісового масла, або 45 грамів (г), містить 4,54 г насичених жирів, така ж кількість, як і в деяких маслах.

Однак в помірних кількостях насичені жири не так шкідливі, як деякі думають. Дієта з високим вмістом насичених жирів, яка може містити багато ультра-оброблених і смажених продуктів, може збільшити ризик хронічних захворювань.

Омега-6

Омега-6, Як і омега-3, є незамінними жирними кислотами, і деякі з них потрібні людині в раціоні.

Західна дієта зазвичай містить велику кількість продуктів, що зазнали ультраобробці, які багаті омега-6, але містять мало омега-3. Арахісове масло, яке часто містить різні масла, такі як пальмова олія, також є джерелом омега-6.

Організму потрібні як омега-6, так і омега-3, але підтримка правильного балансу є ключовим моментом. Споживання занадто великої кількості омега-6, які мають тенденцію до запальних процесів, і недостатньої кількості омега-3, які мають протизапальну дію, може привести до негативних наслідків для здоров’я.

Акне-це хронічне запальне захворювання, тому дисбаланс на користь прозапальних омега-6 може посилити цю шкірну проблему. Дослідження 2017 року прийшло до висновку, що високий рівень омега-6 в раціоні може призвести до збільшення кількості прищів.

Для оптимального здоров’я шкіри постарайтеся знайти баланс між омега – 6 і омега-3. Зазвичай це означає споживання більшої кількості омега – 3 і меншої кількості омега-6, які можна знайти в оброблених харчових продуктах і деяких рослинних оліях, таких як соєва олія.

Арахісовий агглютинин

Арахісовий аглютинін-це білок, який називається лектином.

Лектини погано засвоюються організмом і можуть дратувати тонкий кишечник. Це пошкодження може призвести до підвищеної проникності кишечника, що полегшує потрапляння речовин з кишечника в кровотік.

Дослідження 2019 року показало, що кишкова проникність може викликати прищі, і це може бути пов’язано з запаленням і порушенням імунної системи.

Однак для того, щоб зробити висновок, необхідні подальші дослідження. До цих пір немає досліджень, які безпосередньо зв’язують аглютинін арахісу, вугри і кишкову проникність.

Більш того, більш раннє дослідження, проведене в 2011 році, показало, що при приготуванні арахісу рівень лектинів в ньому значно знижується. В цілому, немає доказів того, що смажений арахіс в арахісовому маслі викликає прищі через вміст в них лектинів.

Доданий цукор

Багато виробників додають в арахісове масло цукор або інші підсолоджувачі. Одна порція, або 45 г, містить 4,72 г цукру.

А більш раннє дослідження, проведене в 2012 році, показало, що часте споживання доданого цукру сприяє ризику появи прищів. Тому не виключено, що регулярне вживання арахісового масла з додаванням цукру може сприяти висипання на шкірі.

Стрибки цукру в крові можуть викликати прищі, тому варто відзначити доданий вміст цукру в продуктах, які можуть поєднуватися з арахісовим маслом, наприклад, випічці або желе.

Щоб їсти менше цукру, шукайте несолодке арахісове масло і уважно перевіряйте списки інгредієнтів на етикетках. Арахісове масло та інші продукти часто рекламують, що вони “не містять доданого цукру”.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.