Новини

Чи працюватиме завтра Калинівський ринок і за яких умов: пояснення міськради

У Чернівецькій міській раді пояснили, чи працюватиме Калинівський ринок та в яких умовах це буде відбуватися.

Про це у коментарі molbuk.ua розповів заступник міського голови Ігор Крохмаль.

“Позиція міської ради – виключно у правовому полі. Що мається на увазі: у нас ринок не є суто непродовольчим. Він змішаного типу. Так прописано в статуті. І в принципі він юридично нібито не потрапляє під цю постанову Кабміну щодо обмеження роботи непродовольчих ринків. Тому на вимогу підприємців Калинівського ринку ми звернулися за роз’ясненнями до обласної комісії ТЕБ та НС. Поки що вона не надала відповіді – чи розповсюджуються обмеження на ринок, чи ні”, – пояснив чиновник.

Зі слів посадовця, виходить так, що міська рада начебто і не дозволила “Калинці” працювати, але й не заборонила.

“Враховуючи те, що директор ринку не може заборонити підприємцю прийти до свого робочого місця – вони все одно йдуть і відкривають свої контейнери. Але міська рада не закликає підприємців йти торгувати. Фактично ми маємо в управлінні комунальне підприємство, яке не здійснює торгівлю. Воно здійснює роботу щодо облаштування робочих місць і функціонування ринку в цілому. А саму торгівлю здійснюють уже підприємці. Чи будуть вони порушувати карантинні обмеження чи ні – ми не можемо сказати. Заборонити прийти до свого робочого місця директор Калинівського ринку також не може”, – зазначає Ігор Крохмаль.

Тобто, зазначив посадовець, підприємці можуть прийти до своєї торгової точки, та ніхто з них не застрахований від штрафів за торгівлю.

Нагадаємо, сьогодні, 9 березня, міський голова Роман Клічук під час акції протесту підприємців повідомив, що з 10 березня відновлять роботу непродовольчих секторів Калинівського ринку.

Пізніше у поліції прокоментували відновлення роботи Калинівського ринку в Чернівцях.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.