Новини

Посилення карантинних обмежень: у міськраді Чернівців пояснили, що це означає

Кабінет Міністрів розширив перелік карантинних обмежень “червоного” рівня епіднебезпеки поширення COVID-19.

Про це йдеться на сайті МОЗ, пише molbuk.ua

Зараз до переліку заборон додалася ще одна – здійснення регулярних та нерегулярних транспортних перевезень пасажирів (окрім транзитних перевезень).
За словами заступника Чернівецького міського голови Ігоря Крохмаля, це нічого не змінює у курсуванні громадського транспорту. Він як працював у режимі спецперевезень, так і надалі працюватиме. Тобто возитиме лише “сидячих” пасажирів.

“Це йшлося про те, що й раніше передбачала постанова Кабміну – зокрема, що забороняється перевезення пасажирів у звичайному режимі. Тобто ми застосували спецрежим, який діє у червоній зоні – перевезення пасажирів виключно на сидячих місцях”, – зазначив Ігор Крохмаль.
За словами чиновника, наразі транспорту на вулицях міста достатньо.

“Кількість транспорту у разі потреби буде збільшуватися лише за волі перевізників. Тому що тролейбусне управління не має за рахунок чого це зробити. А перевізники мають додатковий транспорт. Але вони зазвичай не дуже налаштовані додатково виїжджати, бо це чергові збитки на підприємстві. Все ж на сьогодні колапсу як такого у перевезеннях немає. Транспорту більш-менш вистачає. Тому що діють обмеження, немає навчання у школах та вишах. Тому зараз справляємося. Коли послаблять карантин, тоді будемо ухвалювати управлінські рішення для того, щоби збільшувати чисельність рухомого складу”, – повідомив Ігор Крохмаль.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.