Новини

У деяких школах Чернівців через 5-годинну нічну повітряну тривогу перенесли початок занять

У зв’язку з тим, що минулої ночі “повітряна тривога” тривала понад 5 годин, відповідно, учні та освітяни не мали можливості повноцінно відпочити вночі.

Тому деякі школи у місті вирішили перенести початок занять на кілька годин пізніше, пише molbuk.ua

В управлінні освіти кажуть: такий крок цілком логічний у нинішніх умовах, і школи мають на це повне право згідно закону про організаційну автономію освітніх закладів.

Надалі в області планують розробити різні варіанти навчання за теперішніх обставин, у тому числі передбачити і навчання у другу зміну.

“Якщо ухвалюють рішення про відновлення навчального процесу, то, звісно, потрібно передбачити всі варіанти, у тому числі і рішення про другу зміну, – зазначає заступниця керівниці управління освіти Чернівецької міськради Олена Кузьміна. – Тому зараз будемо активно напрацьовувати всі можливі режими роботи для того, щоби не зірвати освітній процес. Звісно, дуже добре, що ми відновили навчання. Але зараз ще його треба правильно організувати для того, щоб уникати таких моментів, що і діти, і вчителі виснажені та втомлені безсонними ночами”.

Тому сьогодні ще навчальний процес відбувається по-різному, додала чиновниця.

“А загальної вказівки наразі чекаємо від області, тому що зараз ми підпорядковуємося військовій адміністрації і будь-які самостійні рухи треба погоджувати”, – зазначила Олена Кузьміна.

Нагадаємо, сьогодні, 14 березня, у школах Чернівців відновлюють навчання, яке вимушено перервали з 27 лютого. Діти будуть навчатися дистанційно.

Навчання розпочинається як у школах Чернівців, так і області. Дистанційне навчання відновили за погодженням з обласними військовими адміністраціями.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.