Новини

У Чернівців з’явилося ще одне місто-побратим – відео

Чернівці отримали нове місто-побратима. Ним стало місто у Німеччині Дюссельдорф.

Про це на своїй фб-сторінці повідомив Чернівецький міський голова Роман Клічук, пише molbuk.ua

За рішення про початок побратимських відносин між нашими містами проголосував депутатський корпус разом із мером Дюссельдорфа Стефаном Келлером, зазначив Клічук.

“Маю за велику честь розпочати історію дружби і співпраці Чернівців і німецького міста Дюссельдорф”, – написав мер.

Окрім Дюссельдорфа, Чернівці мають такі міста-побратими: Солт Лейк Сіті (Юта, США), Саскатун (Саскачеван, Канада), Конін (Польща), Сучава (Румунія), Ясси (Румунія), Тімішоара (Румунія), Назарет Ілліт (Ізраїль), Клагенфурт (Австрія), Бєльці (Республіка Молдова).

Довідка

Дюссельдорф — місто на заході Німеччини, у Рейнсько-Рурському регіоні, адміністративний і культурний центр федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія і резиденція земельного уряду округу Дюссельдорф. Місто в основному розташоване на правому березі річки Рейн, за 34 км на північний захід від Кельна.

Населення станом на 2006 рік – 580 520 осіб.

Дюссельдорф є одним із провідних телекомунікаційних центрів у Німеччині.

Що це означає:

Поріднені міста, міста-партнери, міста-побратими — два міста, переважно різних країн, між якими встановлено постійні дружні зв’язки для взаємного ознайомлення з життям, історією та культурою, для досягнення кращого взаєморозуміння, зміцнення співпраці та дружби між їхнім населенням, а також для обміну досвідом у розв’язанні аналогічних проблем, що постають перед міськими органами управління та організаціями.

Між такими містами укладено угоди про дружбу та співробітництво з метою обміну досвідом у галузі економіки, культури, освіти, спорту, туризму, ведення міського господарства тощо

Співпраця міст реалізується через обмін делегаціями, художніми та спортивними колективами, виставками, а також літературою, кінофільмами, фотоматеріалами про життя міст. Не менш важливим є і обмін досвідом ведення міського господарства.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.