Новини

У перинатальному центрі приймають усіх вагітних, які вимушено переселилися на Буковину: куди звертатися

У Чернівецькому перинатальному центрі народилося вже 16 дітей від жінок, які переїхали з інших регіонів України. На обліку стоять понад 80 жінок.

Про це molbuk.ua повідомили у Чернівецькому перинатальному центрі.

Наразі у медичному закладі приймають усіх вагітних, які вимушено переселилися на Буковину.

“Щодня я отримую чимало телефонних дзвінків щодо того, як стати на облік у медзаклад вимушено переселеним вагітним. Усе робиться дуже просто. Якщо жінка приїхала в Чернівці чи область і має проблеми з перебігом вагітності, вона може негайно, чи вдень, чи вночі, прийти у приймальне відділення перинатального центру, повідомити про проблему, і її відразу оглянуть із подальшим консультуванням. Якщо ж вагітність перебігає нормально, скарг на здоров’я немає, внутрішньо переселені жінки можуть підходити в жіночу консультацію, що на Головній, 70, ставати на облік там до будь-якого лікаря і отримувати відповідні медичні консультації”,– зазначає завідувачка відділення патології вагітних Чернівецького перинатального центру Олена Боштан-Албота.

Лікарі констатують, що усі вимушено переселені вагітні, які потрапляють до перинатального центру, потребують особливої уваги, яку і отримують.

“Крім належного медичного обслуговування, ми надаємо і психологічну підтримку, яка для майбутніх мам, безперечно, також дуже важлива. У нас в перинатальному центрі працює досвідчена психологиня-практик, кандидат медичних наук БДМУ Катерина Ушакова. До того ж ми переймаємося не тільки вагітними, а й їхніми сім’ями, які приїхали на Буковину, допомагаємо всім необхідним”, – розповіла медик.

Заступниця генерального директора Чернівецького перинатального центру Любов Годнюк зазначає, що на сьогодні їхній заклад забезпечений усіма необхідними медикаментами, триразовим харчуванням, комфортними умовами у відділенні сумісного перебування матері й дитини.

Але кількість майбутніх мам, яким довелося переїхати на Буковину через війну, постійно зростає, тому допомога від волонтерів, благодійних фондів та небайдужих громадян дуже потрібна перинатальному центру.

“Бо ми сьогодні народжуємо представників нової української нації”, – зазначила Любов Годнюк.

Адреса й номер телефону перинатального центру в Чернівцях: вул. Буковинська, 1А, тел. 095 937 5164.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.