Новини

«Ходять по хатах і грабують усе, що бачать»: мешканець Миколаївщини розповів, як поводять себе окупанти

Зараз село Котляреве на Миколаївщині зайняли російські окупанти.

Кореспондентці molbuk.ua вдалося зв’язатися по телефону з місцевим мешканцем Григорієм Купратим, який повідомив про те, що там зараз відбувається.

“Я багато років займаюся фермерством, тримаю корів, овець, свиней. Шкода було це все залишати, тому не виїхав, – розповів чоловік. – Наше село дуже бомбили російські варвари, пошкодили будинок мого брата. Ми ховалися у підвалах. А потім вони в’їхали на танках у наше село. Ніхто їх не зустрічав. Люди з ненавистю зазирали через вікна. Якби у нас була зброя, то стріляли би.
Григорій Купратий казав, що росіяни розбомбили два їхні хлібозаводи.

“Зараз хліб завозять, видають по одному буханцю. Окупанти ходять по хатах і грабують мешканців. Забирають усе, що тільки бачать: картоплю, моркву, закрутки, домашню птицю, теплий одяг. Люди їх дуже бояться, тому не протестують, бо можуть навіть вбити. Видно, що російські військові голодні, їм не видають пайки, – запевнив чоловік. – Зайшли на мою ферму, забрали вівцю, сказали, що будуть робити шашлики. Другого дня забрали свиню та все молоко, яке ми видоїли. У нас тут степ, немає де заховати худобу. Гадаю, скоро все заберуть”.

Як повідомлялося у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ, на Миколаївському напрямку ворог намагається закріпитись по населеним пунктам Лупарево, Правдино, Благодатне, Новогригорівка, Калинівка, Киселівка, Першотравневе, Олександрівка, Бургунка, Береслав, Таврійськ.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.