Новини

Не змогли досягти рішення про припинення вогню: Кулеба розповів про підсумки зустрічі з Лавровим

Глава українського МЗС Дмитро Кулеба 10 березня зустрівся з російським міністром закордонних справ Сергієм Лавровим. Перемовини були в турецькій Анталії.

Про це пише 24 канал.

Темою для переговорів стала війна в Україні. Запрошення на таку зустріч Кулебі надіслав турецький колега Мевлют Чавушоглу.

Після завершення перемовин глава МЗС Дмитро Кулеба вийшов на брифінг, під час якого розповів про результати переговорів.

Зокрема головною темою переговорів стало створення гуманітарних коридорів для евакуації мирного населення. Особливо з Маріуполя, яке перебуває в облозі.

Крім того, дипломати говорили про 24-годинне перемир’я для вирішення усіх нагальних питань. Однак про припинення вогню сторони не домовилися,

“Сьогодні я почув, що припинення вогню прив’язане РФ до виконання вимог, висунутих Путіним до України. Україна не здалася, не здається та не здасться. Сподіваюсь, сьогоднішній формат продовжиться і Росія не буде розповсюджувати пропагандистські штампи та наративи про Україну. Продовжимо розмову, коли Росія буде готова”, – сказав Дмитро Кулеба.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.