Новини

На допомогу у 6500 грн за «єПідтримкою» українці за добу подали мільйон заявок: як отримати

Українці подали вже один мільйон заявок на допомогу від держави. Така кількість за добу з моменту запуску послуги в Дії.

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України.

Нагадуємо, що отримати єПідтримку можуть українці з населених пунктів, де активно ведуться бойові дії:

– наймані працівники, за яких сплачується ЄСВ

– ФОП усіх груп

А зробити це можна за кілька кліків, йдеться у повідомленні Мінцифри:

– відкрийте спеціальну картку в одному з банків-партнерів, якщо у вас досі її немає

– зайдіть у Дію та натисніть – Послуги – єПідтримка – Отримати допомогу

“Користуйтеся єПідтримкою. Бережіть себе та Україну”, – додають у Мінцифри.

Як відомо, зранку 8 березня уряд запустив послугу по допомозі громадянам, які втратили роботу через війну. Скористатися послугами вже можуть мешканці областей, де відбуваються бойові дії.

“Виплату можна витратити на будь-що. Обмеження на певний вид бізнесу з програми зняли. Хто може отримати допомогу? Наймані працівники, за яких сплачується ЄСВ та ФОП усіх груп. Виплата спрямована, щоб підтримати населення у тих областях, де ведуться найактивніші бойові дії. Також це підтримає ФОПів, які не можуть забезпечувати себе через початок війни. Заявку можна подавати навіть якщо вже отримали допомогу за вакцинацію”, – повідомляє міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Що відомо

Гроші з “єПідтримки” тепер можна витрачати на будь-які продукти чи товари. Програма вже не має обмежень на конкретний напрямок бізнесу.

Міністерство цифрової трансформації дозволить переказувати армії гроші, отримані вакцинованими українцями у межах програми “єПідтримка”.

Уряд підготував програму спеціальної допомоги для всіх українців, які втратили можливість працювати через війну. Про це у своєму зверненні повідомив президент Володимир Зеленський. Він розповів, що люди, у яких Росія забрала можливість працювати, отримають по 6,5 тисяч гривень. Крім того, пенсіонери вже у березні отримають проіндексовані на 14% пенсії.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.