Новини

Плетуть сітки та збирають одяг: як жителі Садгори допомагають військовим та переселенцям

Практично вже на перший день агресії Росії жителі Садгори надають посильну допомогу війську та біженцям із гарячих точок.

Освітяни району із 25 лютого відкрили пункти прийому допомоги та активно долучилися до плетіння маскувальних сіток.

Так у середній школі № 38 багато класів перетворились на справжні склади одягу, продуктів, постільних приналежностей, засобів гігієни тощо. Все що надходить сортується, документується та формуються відповідні пакети соціальної допомоги.

Заведені відповідні книги, в яких іде фіксація виданої допомоги біженцям за пред’явленими паспортами. Найгарячіші потреби для війська та формувань територіальної оборони – матраси, каримати, одіяла, натільна білизна, продукти довгого зберігання.

Поселили та поселяють людей із сходу у гуртожиток училища на вул. Хотинській, на вільні ліжко-місця в геріатричному пансіонаті у приміщення колишнього дитячого санаторію, тепер це реабілітаційний центр.

Долучилися до підтримки і церковні громади. Декілька десятків людей із Харкова та Миколаєва поселені в церковному комплексі католицької церкви архистратига Михаїла на Івана Підкови.

Дві родини на разі поселені у катехетичних класах греко-католицької церкви на вулиці Галицького, очікується приїзд ще кількох. Кухня ресторану комплексу “Еней” активно долучилася до приготування гарячої їжі для військових.

Багато сімей поселені у житлових будинках приватного сектору. Тобто жителі Садгори максимально мобілізувалися та надають посильну допомогу.

Та волонтери щиро просять не зупиняти цей потік підтримки, адже все що надійшло постійно розвозиться за запитами і є нагальна потреба поповнювати запаси.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.