Новини

“Їхня кров – на руках кожного з нас”: у Росії судитимуть сільського священника через проповідь проти війни

Після недільної проповіді в селі Карабаново Костромської області Росії поліцейські затримали настоятеля церкви Воскресіння Христового Іаонна Бурдіна і склали на нього протокол за антивоєнну проповідь та розміщення на сайті парафії відповідної відозви до росіян.

Про це повідомляє “Медіазона”.

Священника звинуватили в тому, що він, “перебуваючи в громадському місці в приміщення храму Воскресіння Христового під час проведеної ним релігійної служби в присутності близько 10 парафіян здійснив публічні дії, спрямовані на дискредитацію Збройних сил РФ, які проводять спеціальну операцію на підставі рішення Президента РФ та постанови ради Федерації Федеральних зборів РФ”.

Як зазначає видання, на сайті парафії та у соціальних мережах були розміщені пости із закликами припинити війну такого змісту:

“Брати і сестри! Рано-вранці 24 лютого російські війська напали на Україну. Йдуть обстріли Києва, Одеси, Харкова, Маріуполя та інших українських міст. Російські солдати вбивають своїх братів та сестер у Христі. Ми, християни, не сміємо залишатися осторонь, коли брат вбиває брата, християнин християнина. Не повторюватимемо злочинів тих, хто вітав дії Гітлера 1 вересня 1939 року. Ми не можемо сором’язливо прикривати очі і називати чорне білим, зло — добром, говорити, що й Авель, мабуть, не мав рації, провокуючи свого старшого брата. Кров жителів України залишиться на руках не лише правителів РФ та солдатів, які виконують цей наказ. Їхня кров — на руках кожного з нас, які схвалили цю війну або просто промовчали”.

Після затримання та складення протоколу священник був змушений видалити ці публікації.

“Виконуючи вимоги раптово прийнятого закону… ми змушені видалити з нашого парафіяльного сайту звернення про неприпустимість пролиття крові”, – йдеться в останньому дописі на сайті.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.