Новини

Зустрічають «бандеросмузі»: війна в Одесі очима колишньої журналістки «МБ»

Вже 11 день поспіль в Україні триває повномасштабне вторгнення РФ.

Як повідомляє колишня співробітниця редакції газети “Молодий Буковинець” Юлія Леськова, за один день в Одесі може лунати три, а то і більше повітряних тривог.

“З початку вторгнення Росії на територію України Одеська область мало не щодня піддається обстрілам з боку ворога. На день буває по декілька сигналів повітряної тривоги. Окупанти обстрілюють переважно військові частини, але іноді бомби скидають й на приватні сектори. Також до берегів Одеси все ближче підбираються воєнні кораблі окупантів, однак висадити свій десант у ворога поки не виходить. Всі узбережжя, де може висадитися ворог, замінували”, – ділиться журналістка.

За словами Юлії Леськової, люди схвильовані не на жарт, однак вірять у нашу перемогу.

“Щодо мешканців, всі тут налаштовані на позитив, кажуть не збираються зустрічати з квітами, натомість активно готують “бандеросмузі”. Всі в місті об‘єдналися, хтось збирає допомогу ЗСУ, хтось вступає в територіальну оборону, інші займаються евакуацією жінок та дітей. Комунальники та будівельні компанії виготовляють протитанкові їжаки. На блок-постах по області жорсткий контроль, перевіряють всі автомобілі та документи.
Щоправда, у магазинах ажіотаж. Люди масово скуплять продукти харчування та засоби гігієни. Також з 1 березня на території області заборонили продаж алкоголю”, – каже.

Також пані Юлія додала, що час від часу в місті ловлять диверсійні групи.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.