Новини

“Кадирівці” захопили АЕС та вбили працівників, які контролювали ядерну безпеку – Арахамія

Чеченські бойовики, так звані “кадирівці”, захопили Запорізьку АЕС в Енергодарі та вбили декількох ключових співробітників, які контролювали ядерну безпеку та навчалися цьому десятки років.

Про це під час брифінгу 4 березня повідомив голова парламентської фракції “Слуга народу” Давид Арахамія.

Зараз на АЕС керують бойовики. Українська влада вважає, що ні Україна, ні Росія, яка захопила АЕС, не можуть гарантувати там безпеку.

“Що зараз в них в голові, в цих чеченських бойовиків? Вони можуть шантажувати потім і Росію, казати давайте там незалежність Чечні чи щось таке. Фактично конкретні терористичні угрупування захопили ядерні об’єкти”, – підкреслив Арахамія.

Він ще раз наголосив, що це питання треба доносити зараз до всього світу.

За словами Арахамії, на перемовинах українська сторона пропонувала зробити безпольотну та безконфліктну зону у радіусі 30 км навколо всіх ядерних об’єктів країни.

“Тоді військові з їхнього боку не підтвердили і сказали, що “все нормально”, ось “ми разом контролюємо Чорнобиль”, “охороняємо” і таке інше. А тут вже трапилось Запоріжжя”, – сказав Арахамія.

Він зазначив, що теж саме може трапитись, наприклад, із Південноукраїнською АЕС в Миколаївській області. Там теж ідуть зараз великі бої.

“Тому ми вважаємо, що цей факт – велика конкретна загроза, міжнародний тероризм ядерних об’єктів”, – додав Арахамія.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.