Новини

Починають виплачувати пенсії на субсидії: чи отримають буковинці виплати

З 4 березня в Україні починається виплатний період пенсій.

В управлінні Пенсійного фонду у Чернівецькій області запевняють, що усі виплати пенсіонери отримають.

“Попри воєнний стан, українці отримають гарантовані державою виплати. З 4 березня розпочнуть давати пенсії згідно з графіком, який діяв раніше. Пенсії будуть виплачуватися з урахуванням індексації, як це планувалося, з березня”, – каже начальник управління Пенсійного фонду в області Михайло Романів.

Пенсія буде виплачуватися і через банки, і через поштові відділення.

“Людям немає чого хвилюватися. На сьогодні в Україні профінансовано 8,2 мільярда гривень для виплати і військовим, і пенсіонерам, які у перші дати мають отримати пенсії. Грошей вистачає. Жодних обмежень не буде”, – сказав Михайло Романів.

Також переселенці мають право отримати субсидію за місцем, де вони розташувалися.

“Люди, які переїхали з інших областей, для отримання пенсії повинні звернутися у наші сервісні центри, які працюють у всіх районах. І ми будемо вирішувати механізм їхньої виплати. Пенсіонери внесені до реєстру, тож виплати їм будуть забезпечуватися. Якщо пенсію раптом не отримали, необхідно звертатися у сервісні центри”, – пояснив Михайло Романів.

З 7 до 10 березня починають виплачувати соціальні допомоги. Як запевнив начальник управління соціальної сервісної служби в області Іларій Мінтянський, всі субсидії надійдуть вчасно.

“Відомості на виплати сформовано. Гроші отримають, як і раніше – або готівкою, або на банківську картку”, – сказав Іларій Мінтянський.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.