Новини

Євросоюз дозволив українцям жити та працювати в ЄС три роки

Біженці з України отримали право жити та працювати у Євросоюзі три роки, повідомляє пресслужба МВС.

“ЄС передбачає надання громадянам України та резидентам країни право жити, працювати, отримувати медичну допомогу, житло та освіту негайно на термін до одного року, без необхідності проходити тривалі процедури надання притулку. Якщо конфлікт триватиме довго, або біженці не зможуть безпечно повернутися, цей статус може бути продовжений ще на два роки”, — йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що громадяни України вже мають 90-денний безвізовий доступ до ЄС, але зміна в законодавстві ЄС гарантує їм статус після цього терміну.

“Європа стоїть поруч із тими, хто потребує захисту. Всім, хто тікає від путінських бомб, раді в Європі. Ми забезпечимо захист тих, хто шукає притулок, і допоможемо тим, хто шукає безпечну дорогу додому”, — заявила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн.

Влада Брюсселя також закликала прикордонників з обох боків кордону Україна-ЄС, забезпечити в’їзд до ЄС усіх, незалежно від національності чи етнічної приналежності. Іноземці, іноземні студенти не матимуть права залишатися в ЄС, але їм допоможуть повернутися до країни походження.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.