Новини

Не вистачає ліків і хірургічних інструментів: в Чернівцях волонтери розповіли, що потребують військові

В ГО “Добротворець”, де волонтери збирають усе необхідне для української армії, розповіли чого на разі не вистачає.

Павло Харина, лікар медичного забезпечення громадської організації каже, що зараз потрібні практично всі речі, які можуть привести небайдужі чернівчани.

Найбільше не вистачає ліків.

– Нам потрібен інсулін, протисудомні препарати, компоненти крові – альбуміни, сильнодіючі знеболюючі, обов’язково антибіотики. Також для бійців потрібні шини, гемостатичні губки, L-Тироксин та інші препарати для щитовидної залози, – каже Павло Харина.

Не вистачає й хірургічних інструментів.

-Необхідні також стерильні марлеві обрізи, стерильні серветки, бенти, рукавички, ножниці, пінцети і хірургічні інструменти, зажими, одноразові скальпеля. Також не вистачає джутів. Ми робимо їх із велосипедних камер і вчимо хлопців як цим користуватися. – додає він.

З їжі потрібні батончики та соки. З інших речей – необхідні термоковдри, натовський ноші, індивідуальні натовські аптечки.

Вистачає, поки що, перев’язок та вати.

Серед іншої допомоги волонтери просять надати транспорт до Німеччини.

– Є багато людей, які хочуть зібрати ліки, але немає транспорту. І нам обов’язково потрібен коридор на митниці, щоб швидше ліки сюди приходили. Просимо, щоб якимось чином влада допомогла швидше їх отримати. Адже зараз їде допомога на міську дитячу лікарню, пологовий будинок та військовий госпіталь, – зазначає лікар медичного забезпечення.

ГО “Добротворець” знаходиться в центрі Чернівців за адресою Центральна площа, 9.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.