Новини

Що робити, якщо повітряна тривога застала у громадському місці: експерт з Чернівецької військової адміністрації дав важливі поради

Якщо повітряна тривога застала вас у громадському місці, у середньому маєте 10 хвилин, щоби взяти речі та знайти укриття.

Начальник управління цивільного захисту населення Чернівецької військової адміністрації Олексій Гайдай.

Коли вчора, 2 березня, повітряна тривога пролунала о 10.30, водії тролейбусів та маршруток не знали, що робити. Одні продовжили рух, а інші — висадили пасажирів на зупинках та поїхали геть.

“Дуже важливо у такий момент не панікувати, а діяти зосереджено. Є 10 хвилин, щоби евакуюватися. Водії громадського транспорту повинні довезти пасажирів до найближчих укриттів. Якщо не знають такого місця, можна ж спитати у когось із пасажирів. За 10 хвилин у Чернівцях можна доїхати, наприклад, від Соборної площі до проспекту Незалежності і там знайти укриття”, – каже Олексій Гайдай.

Якщо повітряна тривога застала на ринку чи у супермаркеті, то адміністрація повинні про це повідомити у гучномовець. Продавці і покупці залишають приміщення. Наприклад, на ринку “Центральний”, що на вулиці Героїв Небесної Сотні, є підземна парковка. Адміністрація ринку надає її для укриття у разі повітряної тривоги”, – сказав Олексій Гайдай.

Але основне правило, почувши звук сирен, потрібно не панікувати, зберігати спокій, прямувати в найближче укриття або сховище.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.