Новини

Росію і Білорусь усунули від участі в Паралімпіаді-2022 за день до початку змагань

Міжнародний паралімпійський комітет (МПК) усунув російських та білоруських спортсменів від участі у зимових паралімпійських Іграх у Пекіні.

Про це повідомляє Укрінформ.

“Останніми 12 годинами величезна кількість учасників зв’язалася з нами. Вони сказали, що якщо ми не переглянемо наше рішення, воно, швидше за все, матиме серйозні наслідки для зимових Паралімпійських ігор 2022 року в Пекіні. Численні національні паралімпійські комітети, з деякими з яких зв’язалися їхні уряди, команди та спортсмени, загрожують не брати участь у змаганнях.
Зважаючи на вищезазначене, а також з метою збереження цілісності цих Ігор та безпеки всіх учасників, ми вирішили усунути від участі спортсменів із паралімпійських комітетів Росії та Білорусі”, – заявив глава МПК Ендрю Парсонс.

Окупанти не будуть представлені навіть у нейтральному статусі. Це рішення ухвалили за день до початку Паралімпіади у Пекіні.

Паралімпійські ігри-2022 мають розпочатися у п’ятницю, 4 березня. І продовжаться до неділі, 13 березня. Україну представлятимуть 29 атлетів. Загалом на Паралімпіаді-2022 буде розіграно 78 комплектів нагород.

Як відомо, вранці 24 лютого Росія завдала ракетного удару по українських містах, а пізніше розпочала повномасштабне вторгнення.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.