Новини

Священники УПЦ просять порушити питання про вихід з московського патріархату: хочуть скликання помісного собору

Низка священнослужителів Української православної церкви записала звернення до патріарха Кирила та митрополита Онуфрія, в якому просила порушити питання про вихід церкви з московського патріархату через замовчування війни в Україні та потурання російській владі.

Про це йдеться у зверненні священнослужителів.

“Ми вважали вас Батьком, а ви виявилися гіршим за вітчима. Бог вам суддя. Я звертаюся до свого настоятеля Блаженнійшого митрополита Онуфрія з проханням ініціювати скликання помісного собору УПЦ, на якому порушити питання про недоречність перебування у складі московського патріархату і зміну канонічного статусу нашої церкви”, — заявив Петро Семащук, настоятель храму Феодора Освяченого.

Священнослужителі також заявили, що не будуть згадувати ім’я патріарха Кирила під час богослужінь, а деякі наголосили, що не хочуть мати з ним нічого спільного.

“Ось уже кілька днів, як я на богослужіннях перестав поминати патріарха Кирила, який своїм злочинним мовчанням благословляє весь той жах, що відбувається у моїй Україні. Він благословляє своїм мовчанням путінську, російську агресію проти моєї країни”, ㅡ сказав Олександр Сорокін, клірик Київської єпархії Святотроїцького храму Києва.

https://youtu.be/lFcqAvuI9Vs

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.