Новини

Клічук пояснив, чому в Чернівцях 28 лютого повітряна тривога спочатку тривала всього кілька хвилин

Увечері 28 лютого повітряну тривогу в Чернівцях оголошували кілька разів. Проте першого разу вона тривала усього кілька хвилин, після чого оголосили відбій.

Проте її короткотривалість не пов’язана з тим, що вона була хибною, запевнив на своїй фб-сторінці Чернівецький міський голова Роман Клічук.

Клічук зазначив, що реакція військових була блискавичною.

“Уперше тривога дійсно була, проте коротка! Наші військові спрацювали швидше, ніж сирени, на включення яких потрібно орієнтовно три хвилини”, – написав міський голова Чернівців.

Наступна ж повітряна тривога тривала близько 40 хвилин. Таким чином нападник хоче психологічно виснажити населення, зауважує Клічук.

“Ворог продовжує атакувати міста нашої країни, щоб зламати стійкість українців і деморалізувати нас. Сьогодні ввечері повітряну тривогу оголосили в Тернополі, Житомирі, Кременчуці, Маріуполі, кілька разів у Львові, Івано-Франківську, Кривому Розі, Чернігові, Дніпрі, Харкові, Києві та інших містах.
На жаль, Чернівці – не виключення, сьогодні сирени прозвучали у нашому місті вдруге. Прошу всіх залишатися в укриттях до оголошення відміни тривоги. Відносьтеся з розумінням до необхідності переміщатися в безпечні приміщення. Пам’ятайте, що в першу чергу – це піклування про вашу безпеку”, – написав Клічук.

Нагадаємо, у Чернівцях уже два дні поспіль оголошують повітряну тривогу.

Що робити, коли оголосили повітряну тривогу

❗️Відключіть світло, газ, воду, погасіть вогонь у печах. Візьміть засоби індивідуального захисту, документи, запас харчів та води і вийдіть на вулицю.

❗️Попередьте сусідів, допоможіть людям похилого віку та хворим.
Якнайшвидше дістаньтеся захисної споруди або заховайтеся на місцевості.

❗️Дотримуйтеся порядку, зберігайте спокій, за будь-яких обставин не піддавайтесь паніці.

❗️Будьте уважні до наступних повідомлень Чернівецької обласної військової адміністрації та місцевих органів виконавчої влади.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.