Новини

Вкрай необхідні професіонали: на Буковині триває набір до тероборони

На Буковині продовжують закликати людей вступати до територіальної оборони.

Про це кореспондентці molbuk.ua повідомив офіцер відділення зв’язку тероборони у Чернівецькій області, майор Володимир Ярчук.

Ярчук закликав буковинців негайно вступати до територіальної оборони області.

“Ми тримаємо зв’язок із громадськістю міста Чернівців і хочемо запевнити, що тероборона Буковини готова до відсічі противнику, якщо вони будуть наступати. Ми можемо надавати допомогу іншим містам та областям України. Зараз відбувається бойове злагодження і буквально через три-чотири дні ми будемо у бойовій готовності. Насамперед нікому не потрібно панікувати. Якщо комплектування передбачається у тероборону, чоловіки повинні звертатися до місцевого або районного військкомату, обов’язково необхідно мати при собі паспорт. А військкомат направляє їх до нас у бригаду територіальної оборони. Тому хочу закликати всіх буковинців: приходьте і записуйтеся! Ми проводимо співбесіду та відбір, вкрай необхідні професіонали! Але якщо люди бажають себе проявити, то можуть стати волонтерами. Дуже багато зверталося жінок, ми беремо їхні контакти та в разі необхідної підтримки будемо телефонувати до них”, – повідомив майор.

Варто знати:

Військовозобов’язані чоловіки від 18 до 60 років, які привозять свої сім’ї на захід України – повинні залишити рідних у безпеці та стати на військовий облік. Необхідно долучитися до захисту держави у складі підрозділів, які формуються на наших або територіях, звідки вони приїхали.

Про це заявив під час брифінгу голова Чернівецької обласної військової адміністрації Сергій Осачук.

“Прикарпаття, Буковина та Закарпаття мають, чим потішити туристів, але чоловіки призовного віку сьогодні є не туристами. Вони лише супроводжують рідних у безпечну область. Ваш обов’язок, і ми про це подбаємо, стати на військовий облік і повернутися допомагати народу виганяти окупантів”, – заявив Сергій Осачук.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.