Новини

“Хочемо, щоб Україна була в Європейському Союзі”, – президентка Єврокомісії

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн висловилася за вступ України до Євросоюзу.

Україна “одна з нас, і ми хочемо, щоб вони (Україна – ред.) були в Європейському Союзі”, – зазначила вона в інтерв’ю Euronews.

Про це Урсула фон дер Ляєн сказала після того, як Брюссель оголосив, що надасть Україні, заборонить підтримувані Росією ЗМІ в ЄС, а також закриє небо ЄС для російської авіації.

Президентка єврокомісії водночас не сказала, що вступ України до ЄС буде швидким процесом.

“У нас з Україною є процес, наприклад, інтеграція українського ринку в єдиний ринок. Наприклад, у нас дуже тісна співпраця в енергетичній сфері. Так багато тем, у яких ми дуже тісно співпрацюємо. Вони одні з нас, і ми хочемо, щоб вони були в ЄС”, – сказала вона.

Фон дер Ляєн наголосила, що довіра до президента Росії Володимира Путіна “повністю зламана і підірвана”.

“Звичайно, важливо, щоб українська сторона погодилася на мирні переговори і щоб умови були хороші для української сторони. Загалом, завжди краще мати мирні переговори, ніж сваритися. Але довіра до президента Путіна повністю зламана і підірвана”, – зазначила вона.

Тим часом президент України Володимир Зеленський повідомив у твіттері, що “провів телефонну розмову з Урсулою фон дер Ляєн. Обговорили конкретні рішення щодо підсилення обороноздатності України, макрофінансову допомогу та членство України в ЄС”.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.