Новини

Росія намагається відновити наступ у напрямку Києва, спроба окупантів захопити Ірпінь провалилася — Генштаб

У Генштабі ЗСУ розповіли про оперативну ситуацію в країні станом на 00:00 понеділка, 28 лютого, після чотирьох днів повномасштабного вторгнення Росії.

У Facebook Генштабу повідомляється, що російські війська продовжують повітряно-наступальну операцію проти України. На Поліссі у напрямку Києва противник намагається поновити наступ, навівши понтонну переправу через річку Ірпінь в районі Демидова.

Чергова спроба окупантів захопити Ірпінь не мала успіху, українські сили оборони знищили нову ворожу техніку.

У Києві угруповання військ оборони розгорнуло багаторівневу систему захисту міста та систематично бореться з малочисельними ДРГ (від трьох до 15 осіб) зі зброєю та у формі ЗСУ, але в бронежилетах російського зразка.

“На всіх напрямках танкові та механізовані підрозділи ЗС України за підтримки артилерії утримують оборону визначених рубежів. Угруповання Повітряних Сил ЗС України здійснює відбиття повітряних ударів противника”, – наголосили в Генштабі.

Станом на 18:00 27 лютого у Генеральному штабі ЗСУ повідомили, що втрати противника в особовому складі – близько 4500 осіб (вбитими та пораненими, уточнили в ОП). Знищено та пошкоджено 27 літаків (уточнюється), 25 вертольотів, близько 150 танків, понад 700 БТР і БМП, близько 50 гармат, один ЗРК Бук, чотири РСЗВ БМ-21 Град, 60 цистерн з паливом, два безпілотники оперативно-тактичного рівня, два кораблі та катери.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.