Новини

«Обов’язково піду до військкомату»: у Чернівцях запрацював ще один центр для переселенців

У центрі Чернівців по вулиці Емінеску, 2 запрацювало відділення центру для переселенців.

Поки що там немає значного напливу вимушених біженців, розповіла у коментарі molbuk.ua заступниця керівника ЦНАПу у Чернівцях Ганна Павлюк.

“Наш центр відкрився учора ввечері, 26 лютого, – розповідає Ганна Павлюк. – Наші представники є в Чернівецькій військовій адміністрації, а для зручності відкрили ще тут відділення. Проте напливу великого немає. З учорашнього вечора прийшли лише дві родини, які не мали де жити. Учора приходили також кілька сімей, але вони вже кілька днів тут, поселені, просто потребували допомоги в харчуванні, засобах гігієни, речах”.

З поселенням проблем немає, запевняє Ганна Павлюк, тож усіх розміщують без проблем. Також долучаються небайдужі чернівчани.

“Люди приходять, пропонують свою допомогу. Десь людей 10 пропонували свої приміщення для вимушених біженців. Також речі свої привозили”, – каже Ганна Павлюк.

Вона додає, що речі для переселенців можна привозити до спорткомплексу “Олімпія” на вулиці Воробкевича, 6.

“Ми з Харкова, поїхали 24 числа в Київ на день народження дитини до сестри дружини. І в 5 ранку почалася війна. Ми день посиділи в Києві, потім рушили в Умань. Там також не дуже безпечно, і ми вирішили поїхати у більш безпечне місце для наших дітей – Чернівці. У нас 3 дітей на 2 сім’ї. У військкомат обов’язково піду, – запевнив один із вимушених переселенців, який навідався до центру.

“У Києві дуже важка ситуація, я з ранку спілкувався зі знайомими. У самому Києві армія ще контролює ситуацію, а от на підступах дуже важко. Особливо це східний напрямок, з боку Харкова, Чернігова, Гостомеля, Ірпеню. Всю ніч бомбили, обстрілювали. Люди майже всі у підвалах або в укриттях.
Ми вчора вночі приїхали до Чернівців, знайшли готель, але там була умова, що ми сьогодні повинні виїхати, бо там заброньовані номери. Зараз нам дали контактний телефон у гуртожитку на Івасюка, 3. Будемо дивитися, облаштовуватися”, – розповів ще один із переселенців.

Як раніше повідомлялося, у центрі Чернівців волонтери збирають допомогу для військових та вимушених переселенців, а також у багатьох закладах біженцям пропонують безкоштовне харчування.

Підтримати військових, які виборюють нашу незалежність, а також людей, які втекли від обстрілів окупанта можна, перерахувавши кошти на офіційний рахунок:

№UA953223130000026006000050686 (гривня, євро, долар).

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.