Новини

«Не економте на якості тканин»: дизайнерка з Чернівців – про модні тенденції

Відома дизайнерка з Чернівців Світлана Крачило розповіла про модні тенденції, які останнім часом все впевненіше завойовують світ.

Про це йдеться у публікації .

За словами дизайнерки, ринок моди перенасичений речами, які швидко втрачають актуальність. Водночас у процесі виробництва та утилізації вони дуже шкодять довкіллю.

“Зараз доволі критична ситуація у фешн-індустрії. Це пов’язано з перевипуском речей, які дуже швидко стають непотрібними. Покази мод, постійні нові колекції створили ажіотаж довкола цієї сфери. І це наразі стає неактуальним. Тому що, по-перше, у людей змінюється спосіб життя, пріоритети та цінності. Якщо модний одяг тривалий період дозволяв собі бути неохайним, нашвидкуруч пошитим, на один сезон, то зараз уже спостерігаються зовсім інші тенденції. Навіть найвідоміші бренди створюють мініролики екоколекцій, у яких закликають до турботи про довкілля”, – зазначає Світлана Крачило.

Тож зараз “у тренді” – раціональний та бережливий підхід до вибору одягу.

“У моді це позначається на тому, що людина має формувати свій гардероб свідомо, з якісних речей, які би комбінувалися з багатьма іншими. Тобто насамперед це мають бути якісні речі, які не закошлатяться за місяць носіння, не стануть ганчіркою. Адже потім такий одяг збирається у величезні купи сміття”, – зауважує дизайнерка.

Одяг не обов’язково має бути дорогим та брендовим. Але не варто економити на якості тканин і технологічної обробки, радить співрозмовниця.

“Це візуально можна побачити, відчути. І, звичайно, річ має гарно сидіти на вас. А щодо брендів, то зараз будь-яка хороша кравчиня може собі створити свій бренд завдяки сучасним технологіям. Сьогодні й справді є достатньо хороших речей від наших виробників”, – переконана Світлана Крачило.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.