Новини

Київ оштрафує посередника за зрив постачання китайської вакцини в Україну

У зв’язку зі зривом термінів поставки в Україну китайської вакцини від коронавірусу CoronaVac (виробництва компанії Sinovac) Міністерство охорони здоров’я планує оштрафувати компанію-посередника Лекхім.

Як заявив Reuters заступник голови МОЗ ігор Іващенко, штрафні санкції були прописані в договорі про постачання вакцини в Україну.

“Вони точно не дотримуються встановлених термінів. Будуть передбачені штрафи, зазначені в контракті”, – сказав Іващенко.

Він пояснив, що рішення про затвердження Sinovac ляже на Державне агентство з питань медичних закупівель України.

Водночас представник МОЗ не уточнив, якими будуть фінансові штрафи. При цьому Reuters пише, що уряд має право штрафувати Лекхім у розмірі 0,1% від вартості вантажу за щоденну затримку.

У свою чергу в компанії Лекхім відмовилися від коментарів, але на цьому тижні заявили, що перша партія вакцини проти COVID-19 буде поставлена 15 березня.

Раніше повідомлялося, що за результатами досліджень ефективність китайської вакцини Sinovac склала 83,5%. Разом з тим китайська вакцина показала значно різні показники ефективності в чотирьох центрах клінічних випробувань, що викликає побоювання з приводу того, чи буде вакцина ефективною у стримуванні спалахів в країнах, де вона проводиться.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.