Новини

Почалася нова кібератака на низку урядових сайтів: деякі «лягли» повністю

В другій половині дня 23 лютого почалася нова кібератака на урядові сайти України. Не працюють сайти Верховної Ради, Кабінету міністрів, Міністерства закордонних справ.

Із труднощами працюють сайти Міністерства оборони України, Міністерства внутрнішніх справ та Служби безпеки України.

Напередодні урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події попереджала про можливу кібератаку на всі українські інтернет-ресурси. Водночас, за їхніми даними, атаку хакери планували на 22 лютого.

Наразі офіційних коментарів щодо кібератаки немає.

Як раніше повідомляли, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив про спроби хакерів зламати акаунти та заблокувати банківські картки всієї його родини. За словами речниці Стефанчука, кібератаки відбуваються з Росії.

Нагадаємо, потужна кібератака, спрямована на державні сайти, портал “Дія” та онлайн-сервіси державних банків, яка сталася 15-16 лютого, була найбільшою в історії України. Тоді DDoS-атаки зазнали майже всі українські банки, також не працював портал “Дія” та інші сайти держорганів.

СБУ помітила слід іноземних спецслужб під час DDoS-атак на українські сервіси. На думку кіберфахівців, у таких атаках може бути зацікавлена лише одна країна ­– Росія.

Згодом у Білому домі заявили, що саме РФ стоїть за DDoS-аткою на банки і державні сайти України.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.