Новини

«Їдуть у рідні краї»: з Чернівців у напрямку Києва виїхали кілька заповнених автобусів зі студентами-іноземцями

Іноземні студенти масово залишають Україну, у тому числі й Чернівці. В основному це студенти Буковинського державного медичного та Чернівецького національного університетів.

Про велику кількість іноземців, які залишають Чернівців, повідомляють очевидці у телеграм-каналі ХЧ, пише molbuk.ua

“Іноземні студенти централізовано виїхали з Чернівців у бік Києва. Два великих автобуси і два мікроавтобуси-спринтери. Мабуть, їдуть у рідні краї”, – пишуть у соцмережах.

У коментарях зазначають, що іноземці-студенти приносять значний прибуток для українських вишів, адже вони сплачують за навчання значно більше, ніж вітчизняні здобувачі освіти.

“Років 5 тому, коли моя дружина ще навчалася в ЧНУ, я в банку оплачував її навчання – за рік чи пів року, вже не пригадую. То я заплатив 8 тисяч гривень, а поряд індус заплатив за такий же період 80 тисяч гривень. Я тоді був у шоці від цієї різниці”, – пише користувач Роман.

“Викладачі отримують хорошу зарплатню за їхній рахунок, викладають англійською, завдяки чому залучені молоді фахівці, які залишилися вдома, а не виїхали до Польщі чи Норвегії”, – зауважує ще один дописувач.

Раніше повідомлялося, що студенти БДМУ з Індії засмучені тим, що доводиться залишати Україну. Проте вони переконані, що це на кілька місяців, доки ситуація не стабілізується. Разом із тим, вони не перериватимуть заняття, а навчатимуться онлайн.

Також повідомлялося, що в БДМУ студентів-іноземців просять не покидати Чернівці.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.