Новини

Повернути Чернівцям майже сотню земельних ділянок: на нинішній сесії міськради депутати можуть ухвалити важливе рішення

Сьогодні у мерії відбудеться продовження сесії Чернівецької міськради.

На порадяку денному – понад 66 питань, йдеться на сайті міськради, пише molbuk.ua

Серед них – проєкт рішення щодо ухваленння звернення Чернівецької міськради до облради стосовно повернення у комунальну власність Чернівецької міської територіальної громади земельних ділянок, розташованих на території міста Чернівців.

Відповідний проєкт рішення зареєстрував депутат, лідер фракції “Пропозиція” у міськраді Олексій Каспрук.

У зверненні зазначається, що право власності на майже сотню земельних ділянок у Чернівцях противправно зареєстрована як спільна власність громад області в особі Чернівецької облради.

“З метою захисту інтересів нашої громади та приведення ситуації у правове русло закликаємо Чернівецьку обласну раду добровільно повернути у комунальну власність Чернівецької міської територіальної громади земельні ділянки, які розташовані в межах населеного пункту м. Чернівці, право власності на які протиправно зареєстровано за територіальною громадою сіл, селищ, міст Чернівецької області та як спільна власність територіальних громад області в особі Чернівецької обласної ради”, – йдеться у тексті звернення.

Автор наголошує, що Чернівецька міська рада не передавала земельні ділянки, про які йдеться, у спільну власність територіальних громад, а лише надала у постійне користування, з видачею державних актів, юридичним особам, засновниками яких є обласна рада.

“Таким чином жодних правових підстав реєструвати зазначені земельні ділянки як спільну власність територіальних громад Чернівецька обласна рада не мала, як і не мала права приймати жодних рішень щодо їх використання”, – зазначається в тексті звернення.

Міськрада має намір судитися з облрадою за скасування реєстрації права власності на землю.

“Чернівецька міська рада з метою захисту інтересів Чернівецької міської територіальної громади змушена у судовому порядку вимагати скасування реєстрації права власності за територіальною громадою сіл, селищ, міст Чернівецької області та як спільна власність територіальних громад області в особі Чернівецької обласної ради на земельні ділянки, які розташовані на території міста Чернівців і не перебувають у державній чи приватній власності, як такої,що проведена всупереч вимогам Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності”, – зазначається у зверненні.

Також облраду просять під час розгляду судового позову уповноважити свого представника на укладання мирової угоди щодо визнання законного права власності Чернівецької міської територіальної громади на земельні ділянки з подальшою реєстрацією цього права у передбаченому законодавством порядку.

Що ж до земельних ділянок, то їхній перелік великий – загалом 69 позицій. Це ділянки і в центрі міста, як-от територія, на якій знаходиться музично-драматичний театр ім. О. Кобилянської, територія, де розташована обласна філармонія, приміщення по вул. Кобилянській, у мікрорайонах Чернівців.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.