Новини

Сплять на підлозі й не мають їжі: російські військові застрягли на вокзалі біля українського кордону

Російські військові п’ять днів живуть на вокзалі в російському селі Долбіне Білгородської області без їжі й ліжок.

Мешканці села Весела Лопань біля залізничної станції повідомили про це російській Асоціації зі сприяння захисту прав військовослужбовців і призовників, пише Gazeta.ua.

Вокзал розташований за 30 км від українського кордону.

Військові змушені спати на підлозі й харчуватися власним коштом. На вокзалі перебувало понад 100 людей. Усі вони з Таманської дивізії.

“Хлопці живуть там уже п’ять днів, харчуються за власний кошт. Грошове забезпечення строковиків становить близько двох тисяч рублів. У когось воно вже закінчилося. Сухпайків ніхто не бачив”, – ідеться в повідомленні.

Опублікували фото, як військові сплять на підлозі в приміщенні сільського вокзалу й сушать форму на батареї. Попередньо кажуть, що в них не було води.

“Жах якийсь. Це що за така необхідність у мирний час створювати подібні умови для військовослужбовців? Це що за ставлення найвищих посадових осіб до свого особового складу, до офіцера, який супроводжує бійців? Де працівник штабу, зобов’язаний контролювати це відрядження? Пішов на вихідні й чай із бубликами п’є?” – прокоментувала очільниця асоціації Світлана Голуб.

Пізніше стало відомо, що військових підгодовували селяни, проте цього було замало.

У штабі заявили, що солдатів відправили до пункту призначення. Місцеві жителі кажуть, що відправили не всіх. Командувачі нібито вишукували солдатів і сфотографували з порожніми коробками сухпайків. Після цього зв’язок із джерелом перервався.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.