Новини

Байден скликає Раду нацбезпеки США через ситуацію в Україні

Президент США має намір у неділю, 20 лютого 2022 року провести засідання Ради нацбезпеки щодо ситуації навколо України у зв’язку з вторгненням в Україну, яке готується Росією.

Про це заявила прессекретарка Білого дому Джен Псакі, пише “Інтерфакс”.

“Президент Байден продовжує стежити за розвитком ситуації в Україні, і його команда національної безпеки регулярно інформує його про події на місцях. Вона підтвердила, що Росія може розпочати напад на Україну будь-коли”, — йдеться у заяві.

Псакі повідомила, що у зв’язку з цим Байден скликає засідання Ради національної безпеки щодо ситуації в Україні.

Вона зазначила, що Байдена інформували про зустрічі віцепрезидентки Камали Гарріс на полях Мюнхенської конференції з безпеки з президентом України Володимиром Зеленським, головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляйєн, генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, лідерами країн Балтії та канцлером Німеччини.

Слід зазначити, що Байден у суботу, 12 лютого, говорив телефоном із Путіним. Розмова президентів тривала більше однієї години. Головна тема – напруженість біля кордонів України та нарощування військ Російської Федерації.

До слова, Блінкен повідомив, що готовий зустрітися з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим. Переговори намічені на 24 лютого. Втім, зазначив держсекретар, це станеться лише за умови, що буде російське вторгнення до України.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.