Новини

«Захищати Україну готові»: як спецпризначенці «Альфи» тренуються на Буковині – фото

На полігоні “Прибан” у Чернівецькій області сьогодні співробітники Центру спеціальних операцій “Альфа” продемонстрували свої вміння і навики під час тренувань в умовах, максимально наближених до бойових.

Як повідомляє molbuk.ua, силовики в амуніції показали, як вони звільняють заручників, знешкоджують ворога, як діють при потраплянні у пастку і як надають екстрену медичну допомогу.

Зокрема, співробітники СБУ продемонстрували кілька сценаріїв.

“Ми підготували засаду і захоплення. А останній етап – евакуація. Ми повинні так діяти, що після нас не має бути жодного сліду. Така операція по часу триває до двох хвилин”, – повідомив керівник центру спецоперацій “А” СБУ в Чернівецькій області.

Постріли автоматів і гвинтівок, вибухи посеред полігону, “захоплення” “ворога”, відпрацювання тренувань із бойовим собакою, а також надання екстреної медичної допомоги в польових умовах – усе це повсякденна робота співробітників “Альфи”. Тож сьогодні журналістам пощастило на власні очі побачити це видовищне тренування.

Його, до речі, присвятили дню народження співробітника СБУ Олександра Петрищука, який загинув у 2014 році під Слов’янськом під час виконання бойового завдання.

“Вже восьмий рік триває війна Росії проти України. Ми пам’ятаємо кожного героя, який віддав своє життя за Україну, – каже речниця управління СБУ в Чернівецькій області Леся Федоренко. – 27 лютого день народження мав би відзначати наш побратим Олександр Петращук – боєць спецпідрозділу “Альфа”. Йому мало би виповнитись 35 років. На жаль, його життя забрала ця війна”.

Речниця СБУ також додала, що підрозділи відомства готові захищати Україну та українців.

“Зараз, коли агресор особливо цинічний і влаштовує різні провокації, я хочу запевнити усіх, що Служба безпеки України готова до розвитку будь-яких сценаріїв противника”, – сказала Леся Федоренко.

“Що ми можемо зробити? В першу чергу, не панікувати і не піддаватися на провокації агресора. Не піддаватися на ті панічні настрої, які ворог хоче поширити серед українців. Зберігати спокій і долучатися, хто може, до територіальної оборони. А ще – розвивати у собі критичне мислення, щоб вистояти у інформаційно-психологічній війні”, – зауважила речниця управління СБУ на Буковині.

Детальніше про тренування співробітників “Альфи” на полігоні читайте у газеті “Молодий буковинець” і на сайті molbuk.ua наступного тижня.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.