Новини

Рада ухвалила закон, який дозволить легалізацію криптовалюти в Україні

У четвер, 17 лютого, Верховна Рада ухвалила законопроєкт №3637 про віртуальні активи, який у жовтні 2021 року був ветований президентом Володимиром Зеленським.

Як повідомили на сайті Ради, за нього проголосували 272 народних депутатів, пише ТСН.

Законопроєкт визначає правовий статус віртуальних активів, а також питання щодо прав власності і здійснення угод з віртуальними валютами. Коли закон набуде чинності, криптовалюти в Україні набудуть юридичного статусу.

Цей закон дозволить легально обмінювати криптовалюту та вказувати її наявність у податкових деклараціях, а також займатись блокчейн-бізнесом.

В Україні зможуть офіційно працювати міжнародні криптовалютні біржі, однак перед цим їм доведеться зареєструватись.

У жовтні 2021 року уже ухвалений Радою законопроєкт президент Володимир Зеленський відправив на доопрацювання, оскільки у ньому бракувало завершених правових механізмів, необхідних для його реалізації. Зокрема, не були забезпечені прозорі і зрозумілі умови для всіх учасників ринку криптовалют.

Президент також виступив проти ініціативи щодо створення нового центрального органу виконавчої влади, який би регулював правила ринку віртуальних активів через велику витратність для бюджету. Натомість Зеленський запропонував зробити регулятором ринку віртуальних активів Національну комісію з цінних паперів та фондового ринку, а також НБУ.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.