Новини

«Це питання політичної волі»: Осачук вважає, що всі громади Буковини мають профінансувати тероборону

Голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук вважає, що всі територіальні громади Буковини мають ухвалити рішення про фінансування батальйонів територіальної оборони.

Як повідомляє molbuk.ua, про це у середу в ефірі телеканалу “Суспільне Буковина” повідомив посадовець.

Зокрема, на запитання, чи не припускає Осачук, що деякі громади області не мають грошей, а отже не зможуть фінансувати тероборону, голова ОДА зазначив:

“Не припускаю. Бо Чернівецька область є областю успішною, громади кошти мають. Це питання виключно політичної волі. А коли ми кажемо “політична”, то означає “людська воля”. Це або бажання чи небажання це зробити”.

Осачук додав, що “кошти має кожна громада”.

“Ми говоримо про різний бюджет і про різну спроможність. Навіть якщо це буде 5 або 10 тисяч гривень – це також є та допомога, яку може спрямувати кожна громада, якщо бажає”, – зауважив посадовець.

Раніше повідомлялося, що Чернівецька обласна та міська ради виділили територіальній обороні краю по 5 мільйонів гривень.

За словами першого заступника голови ОДА Богдана Ковалюка, згідно із програмою фінансування територіальної оборони Чернівецької області, передбачено фінансування у межах 20 мільйонів гривень.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.