Новини

У Міноборони повідомили, скільки насправді військових РФ стягнула до кордонів України

Росія стягнула до кордонів України близько 140 тисяч своїх військових і поки що реально відводити армію, попри гучні заяви, не почала.

Про це заявив очільник Міноборони Олексій Резніков в інтерв’ю РБК-Україна.

Як уточнив Резніков, станом на ранок 16 лютого, згідно з доповіддю головного управління розвідки Міноборони, Україна не фіксує реального відведення військ, про яке заявляє РФ. За його словами, невеликі підрозділи для виду дійсно відводяться, але говорити про істотне відведення військ зарано.

“І тут це збігається із заявами з США, що факту відведення військ немає”, – сказав Резніков.

Відповідаючи на запитання про кількість російської армії біля кордонів України, очільник Міноборони сказав: “Пан Байден (президент США Джо Байден. – Ред.) близький до істини. Якщо не помиляюся, станом на вчора (15 лютого. – Ред.) було 125 тисяч наземного контингенту, а якщо брати морську і повітряну складову – то це десь під 140 тисяч приблизно”.

Нагадаємо, Служба зовнішньої розвідки Естонії назвала нові терміни ймовірного вторгнення Росії до України. За їхньою оцінкою, російські збройні сили готові розпочати повномасштабну військову операцію проти України від другої половини лютого.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.