Новини

Як у будинку позбутися неприємних запахів: корисні поради

Неприємні запахи в будинку або квартирі з’являються з різних причин. І часто вони абсолютно не пов’язані зі свіжістю ремонту і регулярним прибиранням. У більш старих будівлях неприємні аромати можуть з’явитися через цвіль, каналізацію, погану вентиляцію та інших причин.

Чому в приміщенні з’являється неприємний запах і як від нього позбутися, пише РБК-Україна.

Причини неприємних запахів

Цвіль. Ця причина найчастіше дає затхлий запах, який з’являється через підвищену вологість на різних поверхнях. Стіни можуть покриватися цвіллю під шпалерами або навіть плиткою. Найслабші місця – ванна кімната і кухня. А грибок не тільки псує повітря, але і може шкодити здоров’ю.

Каналізація. З цією проблемою часто стикаються власники квартир в хрущовках. І проблема не тільки в постійних поломках труб. Через свою давність вся система не справляється із завданням і неприємні аромати прориваються у квартири.

Вентиляція. Якщо повітря в будинку або квартирі погано циркулює, то поява неприємного запаху неминуча. Повітря просто застоюється в приміщенні. А сама вентиляція може стати джерелом смороду, оскільки на її решітках накопичується бруд і волога.

Старий ремонт. І тут мається на увазі не оновлення стін, а саме – всього приміщення. Запахи вбираються в стіни, шпалери, меблі. Труби забиваються і починають гірше функціонувати. І суміш всього цього смороду буде концентруватися в приміщенні.

Як позбутися від неприємного запаху

Зробити ремонт або генеральне прибирання. Це складне рішення, але, якщо неприємний запах тримається давно і вже набрид – це зробити необхідно.

Можна обійтися мінімальними змінами: зняти старі шпалери, обробити стіни від цвілі, поклеїти нові шпалери, вичистити всі кути, килими та відмити меблі.

Перевірити та почистити: труби, вентиляцію, каналізацію. Ну і сміття повикидати.

Регулярне провітрювання. Якщо проблеми тільки з витяжкою і вентиляцією, то їх потрібно усунути, а потім щодня відкривати вікна і впускати свіже повітря. Це допоможе відрегулювати й вологість в приміщенні.

Ароматизатори. Якщо всі попередні пункти виконані, але пахнути приємно так і не почало, додаємо важку артилерію – аерозольні ароматизатори.

Можна підібрати й інші штучні ароматизатори для дому – їх зараз повно в будь-якому магазині. Є у вигляді підставок, є з розпилювачем, є у вигляді інтер’єрних прикрас.

Варто бути обережніше з різними добавками – вони можуть викликати алергічну реакцію.

Народні засоби. Використовуйте скоринки апельсина, мандарина, лимона – їх можна підсмажити на сковороді й аромат розійдеться по всій кухні.

Поставте у квартирі аромасвічки, аромапалочки. Можна зробити вазочки з кавовими зернами та травами. У шафи розкладіть кускове мило, мішечки з травами та ароматичними маслами.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.