Новини

Нідерландська авіакомпанія KLM зупиняє польоти в Україну: названо причину

Нідерландська авіакомпанія KLM зупиняє польоти до України. Останній рейс до Києва було заплановано цієї ночі, його скасовано.

Як повідомляє NOS, рішення скасувати польоти було прийнято на основі розширеного аналізу безпеки через ризик вторгнення РФ в Україну.

12 лютого Міністерство закордонних справ Нідерландів надало Україні червоний рівень небезпеки поїздок та рекомендувало своїм громадянам відмовитися від відвідування країни.

KLM стала першою авіакомпанією, яка скасувала польоти в Україну на тлі загрози вторгнення РФ.

17 липня 2014 року в небі над Донецькою областю з російського ЗРК Бук було збито малайзійський Boeing. Літак авіакомпанії Malaysia Airlines летів з Амстердама до Куала-Лумпуру. Загинули всі 298 людей, які перебували на борту.

Як повідомляло Politico з посиланням на джерело, президент США Джо Байден розповів союзникам по НАТО та лідерам Євросоюзу, що Росія може вторгнутися до України 16 лютого.

Таку саму дату ймовірного вторгнення, за даними Der Spiegel, ЦРУ та американські військові озвучили німецькому уряду та іншим країнам НАТО.

Агентство Bloomberg із посиланням на джерела серед офіційних осіб США повідомило, що нова агресія РФ проти України може розпочатися 15 лютого.

Президент Володимир Зеленський заявив, що в інформпросторі дуже багато інформації про вторгнення РФ в Україну. Він закликав не панікувати та запевнив, що “все під контролем”.

На тлі цих повідомлень дипломатичні представництва США та РФ скорочують чисельність співробітників у Києві.

Глава представництва Європейського союзу в Україні Матті Маасікас закликав увесь іноземний персонал місії негайно залишити територію країни, повідомило НВ джерело в місії Євросоюзу в Україні.

США, Велика Британія, Німеччина та низка інших країн закликали своїх громадян залишити Україну.

Росія розмістила близько 140 тисяч військових та техніку на кордоні з Україною. Західні партнери Києва стурбовані можливими планами масштабного вторгнення РФ і попереджають про запровадження жорстких санкцій щодо Москви.

РФ офіційно заперечує намір здійснити масштабне вторгнення в Україну, продовжуючи при цьому надавати військову допомогу угрупованням “ДНР” та “ЛНР” на сході країни.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.