Новини

У центрі Чернівців закрили ще один магазин-“довгожитель”: там багато років продавали квіти

У Чернівцях закрили магазин “Квіти”на вулиці Кафедральній.

Він працював тут кілька десятків років, пише molbuk.ua.

Магазин належав комунальному підприємству “Трест зеленого господарства”. Тому тут продавали рослини та квіти, які вирощували у розсаднику тресту.

У зелентресті запевнили, що майже 10 років магазин є неприбутковим, тому його закрили.

“Магазин припинив свою роботу наприкінці січня. Спочатку ми планували розширити тут асортимент, домовилися з постачальниками про поставку різних рослин. Але ми можемо торгувати лише з ПДВ, а, відповідно, вартість товару зростає на 20%. У такому разі продукція у цьому магазині є неконкурентою, адже вона дорожча, ніж, наприклад, на базарі. Тому відмовилися від цієї ідеї”, – пояснив начальник “Тресту зеленого господарства” Анатолій Федорів.

За словами керівника зелентресту, для магазину не мали достатньо кількості продукції.

“Трест зеленого господарства є комунальним підприємством і ми не заробляємо таких коштів, щоби утримувати магазин, який вже є збитковим майже 10 років. Раніше вирощували квіти у теплицях і мали досить великий асортимент. Зараз розсадник не видає такої продукції, щоби продавати. Мали до 10 позицій товару. Крім того, мали рослини переважно з відкритою кореневою системою, тобто не висаджували у горщики, тому їх потрібно досить швидко продати”, – сказав Анатолій Федорів.

Трест зеленого господарства отримав магазин в оренду від міської ради. Тому приміщення повернуть назад міській раді і там будуть визначатися, що з ним робити.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.