Новини

У МЗС визнали, що Росія стягує війська до кордонів України

Російська Федерація дійсно тривалий час продовжує концентрацію власних військ поблизу кордонів України, як про це повідомляють західні медіа, опираючись на розвідувальні дані різних країн.

Про це на форумі “Україна-Франція”, який проводять у Парижі Центр “Нова Європа” та Французький інститут міжнародних відносин, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Він зауважив, що Україна фіксує збільшення кількості військ на кордоні РФ і розуміє, що Москва різко збільшити війська.

“Поступово кількість військових на російсько-українському кордоні збільшується. Це дійсно відбувається поступово, але динаміка присутня. Ми також розуміємо, що логістична інфраструктура дозволяє РФ зробити різке нарощування”, – заявив очільник МЗС.

До того ж Кулеба визнав, що додатково існує проблема скупчення військ на півночі, на білоруській території, зважаючи на те, що самопроголошений президент Лукашенко зробив вибір на користь зближення з РФ.

Міністр також вказав на те, що Росія спробувала заблокувати доступ до України морем, оголосивши про проведення військово-морських навчань

“Азовське море заблоковане повністю, Чорне море – в частині доступу до України – майже повністю заблоковане”, – заявив міністр, додавши, що ця блокада має не лише військову, а й економічну складову.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.