Новини

У НАТО заявили, що запас часу до можливого вторгнення Росії в Україну скорочується

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що кількість російських військ на кордоні з Україною зростає, а час попередження про можливу військову ескалацію скорочується.

Про повідомляє Reuters.

“Це небезпечний момент для європейської безпеки. Кількість російських військ збільшується. Час попередження про можливу атаку скорочується”, — сказав Столтенберг на пресконференції з прем’єр-міністром Великобританії Борисом Джонсоном.

Генсек також повідомив про готовність до найгіршого сценарію.

“НАТО не є загрозою для Росії, але ми повинні бути готові до гіршого, залишаючись твердо відданими пошуку політичного рішення”, — сказав Столтенберг.

За словами Столтенберга, Росія повинна обирати між дипломатичним вирішенням кризи навколо України або зіткнутися з економічними санкціями Заходу та посиленням військової присутності сил НАТО у східних країнах альянсу.

“У Росії є вибір: вони можуть вибрати дипломатичне рішення — і ми готові, — але якщо вони виберуть конфронтацію, вони заплатять вищу ціну”, — сказав генсек.

Росія стягує війська до українських кордонів із кінця жовтня 2021 року.

Заступниця держсекретаря США Венді Шерман заявила, що у Вашингтоні вбачають ознаки того, що Росія зважиться на нове вторгнення в Україну до середини лютого.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.