Новини

Першокласників до шкіл Чернівців записують за електронною чергою: для чого це потрібно

Батькам майбутніх першокласників повідомляють, що вони повинні записати дітей до школи через електронну чергу.

В управлінні освіти Чернівецької міської ради molbuk.ua пояснили, що таку норму запровадили ще минулого року через карантинні обмеження.

“Дітей до школи записують через всеукраїнський портал електронної реєстрації у заклади загальної середньої освіти. Це зробили минулого року у зв’язку із карантином, щоб мінімізувати контакти і черги у школах”, – зазначила головний спеціаліст управління освіти міськради Ганна Воробець.

Потрібно подати заяву та скановані копії документів, необхідних для запису в школу. Це заява батьків, свідоцтво про народження та медична довідка.

Можна записуватися через електронну чергу в кілька шкіл. Але система обліку сама визначає, де найзручніше дитині навчатися, насамперед за територіальним обслуговуванням. Щоправда, дитина, за наявності вільних місць, може потрапити і до іншої із вказаних шкіл. Дошкільня зараховується до школи після наказу керівника школи, який видається після 31 травня.

“Записуватися через електронну чергу можна з 1 березня до 31 травня. Якщо у людей є проблеми з інтернетом, вони можуть подати документи в школі. Там занесуть дані в електронну систему. Але це обов’язково необхідно зробити”, – сказала Ганна Воробець.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.